elisabethmelby -
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Ferie !

Da har på en måte ferien startet, selv om jeg har mine timer på treningsenteret, så er det en rolig periode i treningbransjen. Som alltid har jeg et par "helvettesuker" på programmet og i år er intet unntak.

Neste to ukene blir et løft for heimen. Med jobb, studier, skulderoperasjon, mye rehabilitering og trening de siste 6 månedene, så må det jo gå utover noe, og da er det hus og hjem som kommer i siste rekke. 

Nå skal det ryddes, kastes, vaskes, males og plantes ;-) God ferie !!

 • 0

  Fenix 2

   

  Har endelig fått min nye Fenix2 fra Garmin. Har tidligere hatt 910XT men denne er nok hakke vassere. Testa den i går på triatlon-økten og den funka kjempebra på multisport.

  Nå blir det å bruke tid på å lære seg å bruke den ordentlig, så skal nok dette bli en sak som brukes ofte. Den er så tøff av utseende at den blir sittende på armen

  døgnet rundt.  Funker kjempebra som klokke !! Gleder meg til å bruke funksjonene da vi skal ut å vandre i fjellet i juli :-)  

    • 0

  Her er logoen til Aurskog-Høland Triatlon klubb • 0

  Rundet av hælja med en tri-økt ;-)

  Aurskog-Høland Triatlon klubb skal ha klubbmesterskap til høsten og løypetraseen er klar. Flere av medlemmene testet løypa i kveld. 800 meter svøm, 20 km sykkel, 5 km løp.

  På meg ble det 900 m svømming( for det gikk litt sikk sakk for å si det mildt) 20 km sykkel tempo med blytunge bein fra gårsdagens ritt og hjul som ikke var pumpet godt nok( fordi jeg trodde mannen min hadde ordnet med det føre vi reiste) Løpinga gikk egentlig ikke så værst. Holdt 10,8 km/t i snitt og det er jeg fornøyd med. Pressa meg ikke noe, hadde tømmerstokkbein :-) Men gøy var det!!!! 

  Funka greit for skudra :-) men kjente svømminga godt i nakken og øvre delen av ryggen :-(

  Ny uke...nye muligheter :-)

   

 • 0

  Krepserittet 2014 Beste dame i år som i fjor :-) • 0

  Rå sykkel !!! • 0

  En herlig helg er omme :-)

  Fredag hadde jeg sykkeltilpassing på min nye sykkel. 2 timer med målingen av det meste. Bevegelighet, sitteprøver, høyde, vekt og sittestillinger. Knær osv.....Helt perfekt :-)

  Var litt skeptisk til å starte Krepserittet med splitter ny sykkel, men tenkte at det er jo bare å hoppe i det og ta det som det kommer og ha fokus på å ha det gøy. Det gikk imidlertid kjempebra, for jeg fikk bestetid i dameklassen på terreng, samme som i fjor, og er strålende fornøyd. Persa med 7 minutter fra i fjor, og slo løyperekorden fra 2012. Herlig!!!   Fantastisk løype men kjipt å bli stengt bak massevis av folk som sykler fortere enn meg i starten på vei, men som får trøbbel og sinker veldig når terrengbiten starter. Samme hver gang!! Jeg MÅ bli raskere i starten men det er ikke så lett med en haug "gale" mannfolk som vil først fram ;-) Ganske vill sykling i starten som jeg kvier meg for å kaste meg med i. 

  Kom meg framover og forbi etterhvert og fikk kjørt rått på terrengbiten første del. Andre del hang jeg meg på en god mannlig syklist og forbanna meg på at han skulle jeg følge farta til. Det gikk sykt fort og jeg var helt utmattet da vi kom ned fra siste terrengbiten og ut på veien. Da var det adios til han, men jeg beit tenna sammen og holdt farta greit oppe. Ingen tendenser til krampe som de to foregående årene. Tror jeg har blitt flinkere til å sykle på litt lettere gir og heller ha litt høyere frekvens :-) 

  Alt i alt superfornøyd. Sykkelen var helt rå!!!! :-)

   

   

   

 • 4

  Rehab

  28. mars 2014 ble jeg som sagt operert etter en skulderskade jeg pådro meg i et fall på sykkel høsten 2013.

  Bakholdsangrep kaller jeg det. Det setter en totalt ute av spill, fysisk og ikke minst mentalt.

  Jeg grua meg skikkelig til tiden etterpå hvor jeg så for meg at jeg "gikk turer i skog og mark". Jeg så for meg en sommer uten sykling og begynte å planlegge hva jeg skulle drive med, jo .... TOPPTURER !!
  Visstnok starta jeg med å gå turer, hadde min første på 2,5 km dagen etter operasjonen, og flere ble det. Økte tempoet og lengden og snart starta jeg så smått å løpe, og det funka!!......med fatle ;-) 

  Plutselig var jeg i gang med spinning og så en dag prøvde jeg meg ute på sykkel, reser sådan, og nå er jeg her, "fit for fight". Ikke i den sykkelformen som jeg ønsker men shit æv.....jeg er på setet jo!! :-)

  Jeg hadde faktisk aldri trodd at jeg skulle delta på ritt en gang i sommer. Nå har jeg vært med på ett, og til hælja en jeg 95 % sikker på at jeg stiller på et nytt ;-)

  Meeeeen så har jeg jammen meg "bodd" på rehab-avdelingen på treningsenteret jeg jobber på. Kabler, slyngetrening, hantler osv.......sååå kjedelig, men gull verdt. Der har jeg faktisk gjort en god jobb føler jeg, og bra oppfølging fra fysioterapeut som vet hva jeg trenger.  

  Jobben må man gjøre selv, så det å ta ansvar for egen helse er kjempeviktig. Veit mange sliter når det kommer til rehabilitering. Kompetansen er der, veiledning får man, men jobben må gjøres og det er det ingen andre enn deg selv som står ansvarlig for. 

  Men det jeg skulle frem til med innlegget var at alle disse "toppturene" jeg trodde jeg måtte surre rundt med i sommer: DRIIIIIIIT OG DRA.....DET BLIR SYKKELFERIE!!!!

 • 0

  Triatlon/svømming/sykkel/løp

  Første svømmetak siden februar er et faktum :-) Det skjedde i går kveld, open water, Viksjøen på Nordre Mangen. Samme sted skal triatlonklubben jeg er medlem i arrangere en mini-tri til høsten. 750 m svøm, 20 km på sykkel, 5 km løp.

  Det føltes veldig bra, svømte mest bryst med litt innslag av crawl innimellom. Det ble ca 1200 meter, det er jeg kjempefornøyd med ! Skal ratt se jeg får bruk for billetten min til Østfold Tri 29, juni allikevel ;-)
  I tillegg så sykla jeg er rolig times tur i solnedgangen, så det ble en aldri så liten duathlon ;-)
 • 0

  Denne skal bli hyppig brukt framover!! • 0

  Nye rekorder :-)

  Det å måle feks tidsbruk, km/t eller distanse hjelper mye i treningsammenheng, iallefall for meg. Jeg måler det meste, det er kult !! Det jeg imidlertid har vært mest opptatt av de siste 5-6 ukene er kiloene som jeg trodde hadde festet seg for å bli der forever!!  Men i dag var første morgenmåling under 65 kg.....jippi!!!! Vekta 28.mars, på operasjons dagen var på 68,5 :-(  I mellomtiden har jeg vært oppe i hele 71,5 kg, med skikkelig trøstespising de første 14 dagene etterpå, i tillegg til NADA høyintensiv trening. 6,5 kg utgjør utrolig mye når man skal suse oppover bakkene på sykkel. Det merker jeg godt, for å si det sånn. Målet er enda noen kg ned....og bli der!!! Reelt sett så burde jeg ned 5 til, på sikt.  Tror det kan hjelpe at jeg nå slutter i jobben på SFO. Måltidene der passer ikke helt inn i min rytme, men så tar man litt allikevel sammen med barna, og det er nok til at det blir for mye. 

  Så ble det et par nye rekorder på sykkel i dag også. Det motiverer til videre trening ;-)  

  4 dager til Krepserittet. Ennå usikker på om jeg skal sykle. Nakken, skulderblad, kragebein og områdene rundt , ja egentlig hele øvre delen av ryggen er ikke bra. Brukte buff igjen på trening i dag. Det hjelper å holde områdene rundt nakken varm og uten trekk, selv om lufta i disse dager er varm.  I tillegg er smertene i overarmen ganske plagsomme. I dag mistet jeg ett glass i gulvet som knuste fordi smerten som oppsto,bare av å løfte et stort glass med vann, var intens.  Men det går seg nok til etterhvert. Det tar jo lang tid å bli smertefri og i noen tilfeller så blir man heller ikke kvitt dem. Jaja, noe ska det væra. Hva er det værste som kan skje, spør jeg meg selv.....jeg stryker jo ikke med av det ;-)

   

 • 0

  Bakker <3 • 0

  Et par bilder fra rittet i går. Det skal sies at ingen av disse karene kom føre meg i mål ;-) • 3

  Trening i traseen til Krepserittet i dag😊

  85 km og fin fin tur i neste helgs ritt-trasee😊 Etter å ha ligget med vondt i hode og nakke resten av dagen i går, etter rittet, så er det mye bedre etter dagens trening hvor jeg bar en buff rundt halsen for beskyttelse mot vind og trekk mot nakken . Det funka så det skal jeg gjøre mer, selv om det er 25 varmegrader. Har veldig lyst å sykle til helgen, men vet at når starten går, så mister man også alle hemninger😉 Formen er heller ikke så værst selv om jeg nok ikke vil være i nærheten av tiden ifjor.......men man vet aldri 😜👍🚴

 • 0

  Nebbarittet

  Da var årets første ritt gjennomført og det var kjempegøy!!! Gikk utrolig fort i starten og jeg tenkte at nå svir jeg av for mye her. Null kontroll på puls fordi (det kom jeg på etterhvert utover kvelden) jeg hadde lånt bort klokka til en annen som hadde lagt inn makspuls 175. Siden jeg har 190 så ble jo detta helt feil. 165/180 har jeg hatt på turen. Gjennomsnitt 165, maks 180. 10 slag under maks. 

  Lå litt alene en stund etter start, klarte å henge på feltet første stykke men etterhvert blir jo det altfor tungt for meg. Kjørte en stund alene, men begynte etterhvert å ta igjen overivrige mannfolk som jeg visste kom til å få en smell etterhvert. Lå i en gruppe på tre og jeg taua. Jeg så mannen min, Jan Tore langt der framme og starta jobben med å hente opp han og en til. Da kjørte jeg hardt en periode, men jeg lyktes og vi bytta på å taue, jeg og mannen min ettersom tredjemann ikke orket. Til slutt var det jeg som taua begge og til slutt var vi bare to. 

  4 km fra mål gjorde jeg et lite rykk i første bakken og fikk rista av meg husbonden, hi hi hi......og derfra og inn sykla jeg kjempebra. Ellers under rittet var jeg nok litt pysete og tro bakker på mye lettere gir en jeg vanligvis ville ha gjort, men tenkte at jeg skulle iallefall ikke sykle på meg krampe i første rittet. Ganske god på det serru ;-) 

  Alt i alt fornøyd, beste jente ( fordi det ikke var noen andre jenter med på langløypa, tror jeg - har ikke sett resultatlistene ennå) men seier er seier !!! :-) Yeah !!!

   

   

 • 0

  06.06.2014

   

   

   

   

   

 • 0

  To dager til ritt.....

  Det er to dager til mitt første sykkelritt siden jeg falt 14. september i fjor.

  Det var under trening i ritt-traseen til Stomperudrittet i Sørum det gikk skikkelig gæærnt :( Resultat: røket leddbånd i høyre skulder og 6 mnd seinere ble det også avdekket en labrumskade, en slapp leksjon. Jeg hadde da gått 6 mnd og trent meg opp ifht en leddbåndskade, men som viste seg å være mye mer omfattende enn det :(

  28. mars i år ble jeg operert på Norges Idrettsmedisinske senter, NIMI, av kirurg og spesialist innenfor ortopedi, Sigmar Jack.

  Det ble foretatt en såkalt Acromionreseksjon ( frest av bein på høyeste delen på leddet) og en claviculareseksjon(samme her, men på kragebeinet ).
  Siste som ble gjort var å flytte ene muskelfeste til biceps brachii og forankre den på nytt ved hjelp av et "anker", en type skrue som man borer inn . Så her er jeg nå da, 12 uker etter operasjonen og etter mange fysiotimer, rehabøvelser skal jeg nå prøve meg på første ritt. Sykkelformen er jo ikke akkurat bra, men det får jeg jo kartlagt litt nå, for sist jeg sykla det her rittet så var jeg brukbart i form :-) Tiden vil vise :-) Ha en fortreffelig dag !
 • 0

  Denne blir min om en uke :-) Hard Rocx Superleggera Team SL !!!! • 0

  LITT OM MEG SELV

   

   

  Mitt navn er Elisabeth og jeg bor med min familie i en enebolig på et koselig boligfelt på Lierfoss i Aurskog-Høland kommune. 

  Gift med Jan Tore og vi har to jenter på 18 og 22 år. Vår eldste studerer og bor ikke hjemme, mens "den lille" har vi ennå boende hos oss HjerteKul

  Vi har jo også etterhvert fått to kjekke "svigersønner" og vår eldste er også samboer i studenthybel.

  Vi har to hunder, en cocker spaniel som heter Keera(  Greys`n Glory's Pearls in Peru) og en langhåret dachs som heter Lady Amelia. Det er mine to potebarn, som jeg kaller dem.

  Papegøyen Jacko hører også til familien. Han er en afrikansk grå papegøye og han er 26 år nå. Jeg kjøpte han 8 uker gammel da jeg var 19 år, så han er mitt eldste "barn" ;-)

  Jeg har jobbet deltid litt her og der.  Mine ettermiddager har jeg tilbragt på en av bygdas skolefritidsordning og har gjort det i 10 år. Slutter imidlertid i den jobben juni 2014. I tillegg har jeg jobbet med regnskap i et familiefirma i 18 år, men i oktober 2013 fikk bedriften nye eiere, så jeg skal nå fylle tiden min med andre spennende ting.

  Jeg jobber som instruktør på Aurskog-Hølands beste treningssenter, Trento Aurskog, og der trives jeg som plommen i egget, og har jobbet der nå i 3 år :-)

  Jeg holder livsstilendringskurs på senteret, er instruktør på sykkel og sal, og har også nylig tatt PT studier på NiAK, Norges Idrettsakademi, og elsker trening og alt hva det innebærer :-)

  Love itSmiler stort

   

   

  Det blir en del trening og jeg er vel i kategorien mosjonist med et overivrig ønske om å bli bedre, ja hva skal man si, i alt {#smileys123.tonqueout} 

  Etter å ha spilt fotball i årevis, starta jeg med litt sykling for 5 år siden, og det har utviklet seg i den retning at jeg i de fire siste årene har bedrevet konkurransesykling. Hovedsaklig terreng, men har også prøvd meg på landevei. Det er sinnsykt moro og det kicket man får når starten går, ja den må bare oppleves KulVill

  Det jeg liker aller best er rundbane med litt utfordrende terreng, med sluttider opp mot en time/halvannen :-)

  Mannen min er også blitt med etterhvert og sammen reiser vi rundt omkring å sykler ritt både her og der, da gjerne sammen med venner som også konkurrerer.

  Min beste plassering er nr. 2 totalt i kvinneklassen i Fredagsbirken 2012, samt en seier i kvinneklassen på Krepserittet i 2013 og noen klasseseiere og pallplasseringer hist og her :-)

  Antall ritt ligger nok på rundt en 12-13 i løpet av sesongen, pluss/minus.

  I februar 2013 ble jeg med i en nystartet triatlongruppe (sitter i styre som nestleder) og gjennomførte min førte konkurranse 30. juni 2013. Det var 500 m svømming, 20 km temposykling og 5 km løping. Fantastisk morsomt å være med på. Kom på 12. plass totalt av rundt 60 påmeldte jenter, og det er akseptabelt første gang man er med.

  Har også vært med på noen løpskonkurranser og jeg elsker å presse meg og tyne meg litt utenfor comfort-sonen. Er absolutt ingen løperske ;-)

  Går også litt på ski på vinterstid og elsker også å gå på skøyter. Vant faktisk den lokale trippelen i år som består av ski, sykkel og løp. Veldig moro. Må jo innrømme at jeg opp i gjennom årene har hatt og har litt enda, et sykt vinnerinnstinkt enten det er i idrettsammenheng eller spill :-)  Det sier seg jo selv at i en alder av 45 år så bør det kanskje begynne å gå opp et lite lys om at man ikke har mulighet til å stå øverst på pallen, men klasseseiere er jo noe man kan ta sikte på. DET er faktisk mulig !

  Og det blir jo litt kniving mellom meg og husbonden også. Hvem kommer først i mål ??Smiler stort

   

   

   

 • 0

  Ny blogg!

  Velkommen til blogg.no! :)

  Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

  Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

  Bloggen
  Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

  Hashtags
  Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

  Andre nyttige sider
  Infobloggen: http://info.blogg.no/
  Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
  Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

  Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

  Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

   

  Vi håper du vil trives hos oss!

  hilsen teamet bak
  blogg.no

   

  blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

   

 • Elisabeth Melby Hagen

  Skriv din profiltekst her

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits