Det er i motbakke det går oppover! (elisabethmelby)
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Det er i motbakke det går oppover!

Nå har det vært mye motgang og det ser ut til å fortsette. 15 dager siden siste gang jeg hadde puls over 160 :-(   Da følte jeg meg i form og var klar for å "ri" godt på bølgen etter to ritthelger. Men neida, det kunne jeg bare glemme. Planen var Skiptvedt-rittet og Skjebergrittet, så litt ferie med mye god sykling på fjellet. 

I stedet er jeg inne i en rehab-periode med intramuskulær behandling med nåler. Siste ukene har jeg hatt en intens smerte ca 15 cm over knehasen og har måttet ta det med ro.  Hoftene er fortsatt trøblete men det skal jeg takle.  Dette nye derimot, takler jeg dårlig :-(  Skaden sitter i hamstrings( bestående av 4 muskler på bakside lår)  og en liten muskel som heter Popliteus.  Den har utspring nederst på lårbeinet og festes øverst på lårbeinet.

 

Jeg er sikker på at dette bunner i stramme adduktorer som igjen har gått utover hofter ( gluteus) og forplante seg nedover .  Årsak : LØPING!!! Kombinert med altfor dårlig tøying. Det ene fører med seg det andre og det skal så lite til som noen få mm. i den ene eller andre retningen. 

Når jeg ikke får trent som jeg ønsker, så blir jeg frustrert og gjør ofte mange dårlige valg. Ta kosthold for eksempel: Da jeg bruker mye mindre energi så burde jeg også spise deretter. Klarer jeg det? NAAAAAAI!!! Det er kun etter noen dager så viser vekta helt feil tall :-/  Videre så er jeg rimelig nebbete mot de nærmeste. Stakkars!! Jeg tenner på alle pluggene over filleting og kan såre selv en gråstein med stygge kommentarer. 

Etter første behandling så var jeg kjempepositiv,  fordi den værste smerten var nesten borte. Det er jo nesten uutholdelig å ligge på denne benken og være en levende nålepute, og behandling nr 2 var helt for jævlig. Så vondt var det at når jeg tenkte på det tre timer etterpå, så begynte tårene å trille.  

Tok en tur på sykkel samme kveld og fikk litt vondt igjen, men mindre enn før. Dagen etter var det verre. Etter en runde med foamrulle, tøyinger og øvelser så ble det heller ikke spesielt bedre. Men så må jeg lære meg å ha litt tålmodighet da. Det ekke lett!!

Jeg har mange ganger vært ferdig med sesongen oppe i hodet og har mest lyst til å begynne å fokusere på 2016. DA skal jeg gjøre ting litt annerledes. Joda, jeg begynner å dra på åra, men så lenge lysten er der til å konkurrere så ser jeg ingen grunn til å bytte ut sykkelen med strikketøyet.  

Det er straks juli og motivasjonen går opp og ned. Jeg lengter etter å ha høy puls, kjenne på smerten det er å presse seg sjøl både på trening og i rittsammenheng. Mestringsfølelsen som kommer når du har kjørt en bortimot perfekt treningsøkt. Men det hele holder og faller på mine valg. Vil jeg bli bra så må jeg begynne å jobbe skikkelig nå og det har jeg tenkt til. Økta jeg hadde planlagt i kveld da vi kom hjem, gikk i dass. Hadde ikke lyst å dra ut nok en gang aleine. 

I morgen er en ny dag, den første dagen i resten av mitt liv.

 

Carpe Diem 


  • Kommenter her
    Design og koding: Ina Anjuta
    hits